Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про електронні сервіси ДПС України на «Дніпро ТВ»

опубліковано 08 липня 2020 о 10:35

Днями начальник відділу забезпечення роботи Соборного управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області Ольга Величко в прямому ефірі телеканалу «Дніпро ТВ» розповіла про електронні сервіси ДПС України.

В ході ефіру розглядалися питання стосовно «Електронного кабінету платника податків», послуг Електронного цифрового підпису, «Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу», «Декларування on-line», «Даних реєстру волонтерів АТО», а також антикорупційного сервісу «Пульс», тощо.

Вона нагадала, що завдяки «Електронному кабінету платника податків», платники мають змогу отримати інформацію із різноманітних реєстрів, бланки податкової звітності, контактні дані та адреси центрів обслуговування, здійснити звірку по особовому рахунку, листуватись із органом ДПС в електронному вигляді, що доможе значно заощадити особистий час.

Зупинилася на сервісі, який має назву «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера», завдяки якому є змога з’ясувати податкову репутацію своїх потенційних партнерів, оцінити податкові ризики діяльності з вашим партнером по бізнесу, який можливо не є платником податку на додану вартість, є банкрутом чи відсутній за визначеною в установчих документах адресою.

Крім того, Ольга Величко довела до слухачів, що зараз відбуваються постійні зміни у законодавстві та відповідно до цих нововведень оновлюються і електронні сервіси. Тому саме за допомогою сервісів платники можуть отримувати в електронному вигляді актуальну інформацію не відвідуючи територіальні органи ДПС.

Також зазначила, що 23 травня 2020 року набрав чинності Закон України від 16 січня 2020 року № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві», яким внесено зміни до Податкового кодексу України в частині вдосконалення порядку надання податковими органами індивідуальних податкових консультацій.

Наприкінці зустрічі Ольга Величко звернула увагу, що на період дії норми пункту 2 постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів (зі змінами)» в ГУ ДПС у Дніпропетровській області встановлено такий графік роботи:

Початок роботи з 08.00 до 17.00 (п’ятниця 15.45)

Обідня перерва з 12.00 до 12.45.