Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронний сервіс «Отримання відомостей з ДРФО – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді»

опубліковано 26 березня 2020 о 11:40

Нікопольське управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області повідомляє, що фізична особа – платник податків може отримати інформацію, що зазначається у документі «Відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків» за допомогою електронних сервісів ДПС:

- у разі подання заяви через Електронний кабінет з використанням кваліфікованого електронного підпису (вхід здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua/ та через офіційний вебпортал ДПС https://tax.gov.ua/).

- у разі подання заяви до «Єдиного вікна подання електронної звітності» програмне забезпечення якого розміщено на офіційному вебпорталі ДПС у розділі «Електронна звітність» (https://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist/), інформація направляється на електронну адресу фізичної особи – платника податків.

В меню «Заяви, запити для отримання інформації» приватної частини Електронного кабінету фізична особа має можливість обрати «Запит щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді» (форма № 10ДР) виключно для отримання інформації про себе.

У запропонованій формі Запиту необхідно заповнити відповідні поля такого запиту, підписати та надіслати.

Фізичні особи – платники податків, які отримали паспорт нового зразка, де вказано лише номер паспорта (серія відсутня), при заповненні поля «Реквізити паспортного документа» Запиту зазначають лише номер паспорта.

Інформацію щодо отримання Запиту (квитанція № 1) та відповідь на запит можна переглянути у вкладці «Вхідні документи» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету, відправлений Запит – у вкладці «Відправлені документи» меню «Вхідні/вихідні документи». Середня тривалість обробки Запиту складає близько 30 хвилин.

Відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді надаються за останні три роки (поквартально), відомості за останній звітний період (квартал) надаються через 50 днів після його закінчення.

Відповідь на Запит в електронному вигляді містить інформацію, зокрема, про суму виплаченого доходу, суму перерахованого податку, а також про дати прийняття/звільнення з роботи відповідно до податкових розрахунків за формою № 1ДФ, які подаються податковими агентами до контролюючих органів.

Ознайомитись з порядком отримання відомостей про доходи за допомогою «Спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення для формування та подання звітності/запитів до «Єдиного вікна подання електронної звітності» можна на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням: Головна/Фізичним особам/Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків у електронному вигляді (https://tax.gov.ua/fizichnim-osobam/vidomosti-doxid).