Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування доходів громадян, отриманих у 2019 році, в ефірі КП КМР ТРК «Міська інформаційна служба»

опубліковано 26 лютого 2020 о 16:06

Майже 2 місяці триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2019 році.

У Кам’янському управлінні Головного управління ДПС у Дніпропетровській області створені сприятливі умови для подання громадянами податкових декларацій. Так, в Центрах обслуговування платників оформлені тематичні стенди, де розміщені: форма податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкція щодо її заповнення, інші інформаційні матеріали (плакати, листівки, буклети тощо). Крім того, працівники надають кваліфіковані консультації та інформаційну допомогу при заповненні декларації.

Про декларування доходів громадян, отриманих у 2019 році, днями розповідала журналісту КП КМР ТРК «Міська інформаційна служба» фахівець  Кам’янського управління Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Віта Липовська.

Вона нагадала, що декларувати свої доходи та сплачувати податки – це конституційний обов’язок кожного громадянина. Відповідно до норм Податкового кодексу України громадяни, які подають податкові декларації про майновий стан і доходи розподіляються на дві категорії: особи, які зобов’язані подати річну декларацію та особи, які мають право подати декларацію.

Перелічила при отриманні яких доходів у громадян виникає обов’язок щодо подання декларації, ознайомила зі способами, якими можна її подати та наголосила, що подати декларацію необхідно до 1 травня 2020 року. А також зупинилась на отриманні податкової знижки та зазначила при понесенні яких витрат громадяни мають право нею скористатися.

Наприкінці Віта Липовська проінформувала, що декларація про майновий стан і доходи подається до контролюючого органу за податковою адресою, назвала адреси ЦОП, за якими здійснюється прийом декларацій та режим їх роботи. Крім того, закликала громадян не зволікати з поданням декларації, відкладаючи на останні дні.