Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зміни у податковому законодавстві та питання декларування доходів громадян розглядалися під час зустрічі з платниками податків

опубліковано 12 лютого 2020 о 15:39

Заступником начальника відділу податків і зборів з юридичних осіб Соборного управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області Лесею Удовіною проведено зустріч з платниками податків Соборного та Шевченківського районів м. Дніпра на тему: «Зміни у податковому законодавстві. Адміністрування юридичних осіб. Декларування доходів громадян, отриманих у 2019 році».

Під час заходу розглянуті останні зміни у податковому законодавстві, актуальні питання при адмініструванні юридичних осіб.

Окремо Леся Удовіна зупинилася на питаннях декларування доходів громадян, отриманих у 2019 році та застосуванні новітніх реєстраторів розрахункових операцій (далі - РРО).

Вона довела до відома платників, що з 01 січня 2020 року декларація про майновий стан і доходи (далі – Декларація) подається за новою формою, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 25.04.2019 № 177 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859».

Нагадала, що обов’язок щодо подання Декларації у громадян – платників податків виникає при отриманні доходів не від податкових агентів та в інших випадках передбачених Податковим кодексом України.

Звернула увагу, що з 19 квітня 2020 року платники зможуть використовувати програмні РРО.

Крім того, під час заходу розглянуті питання легалізації заробітної плати, застосування електронних сервісів ДПС України, антикорупційного сервісу «Пульс», правильності заповнення реквізиту «Призначення платежу».

Наприкінці зустрічі платникам розповсюджена друкована продукція на податкову тематику.