Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про кампанію декларування на практикумі

опубліковано 10 січня 2020 о 15:01

Сьогодні в Нікопольському управлінні ГУ ДПС у Дніпропетровській області пройшов практикум (тренінг) для суб’єктів господарювання Нікопольського регіону. У практикумі прийняли участь фахівці податкової служби. Ними висвітлено низку питань, які охопили: новації у сфері застосування РРО; старт деклараційної кампанії – 2020; право платників на податкову знижку; адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування; зміна діючих бюджетних рахунків; а також рахунків єдиного внеску.

Особливу увагу на практикумі приділено питанню, що з 01 січня 2020 року розпочалась кампанія декларування, за якою окремі категорії фізичних осіб зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – Декларація) та визначити податкові зобов’язання з податку на доходи фізичних осіб і військового збору, та/або мають право подати Декларації для отримання податкової знижки.

Присутня на заході заступник начальника відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Нікопольського управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області Юлія Пушко зазначила, що з 01.01.2020 запроваджується та вводиться в дію нова форма податкової Декларації, якою передбачено деякі зміни.

Крім того, фахівці наголосили про зміну ставок розміру єдиного внеску.

Наприкінці практикуму платникам податків була надана можливість отримати відповіді на поточні питання.