Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронні сервіси ДПС України на службі у платників податків

опубліковано 06 грудня 2019 о 11:03

Заступник   начальника управління – начальник  відділу адміністрування   податків та зборів з фізичних осіб Криворізького південного управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області Євгеній Кретов  прийняв участь у цифровій  конференції «Електронні сервіси на службі у криворіжців», яка відбулась у виконкомі Криворізької міської ради  4 грудня 2019 року.

До участі у заході були залученням представники органів місцевого самоврядування Кривого Рогу, які забезпечують роботу е-сервісів для населення  комунальних підприємств міста;  територіальних підрозділів центральних органів державної влади;  підприємств, установ, організацій міста, які надають послуги мешканцям в е-вигляді; керівники вищих учбових закладів міста, кафедр ІТ-технологій та публічного адміністрування;  громадських організацій міста;  засоби масової інформації.

Як зазначив у своєму виступі Євгеній Кретов, одним із напрямів модернізації інформаційної системи органів Державної податкової служби України є запровадження нового електронного сервісу з надання електронних послуг платникам податків з використанням Інтернет - середовища та єдиного веб - порталу ДПС України – персонального Електронного кабінету платника податків.

«Електронний кабінет платника податків – новий електронний сервіс веб - порталу ДПС України, який за допомогою спеціального інструмента доступу (наприклад, електронної картки платника податків) з використанням електронно-цифрового підпису дозволить платнику податків працювати з органами податкової служби в режимі реального часу, - зауважив  Євгеній Кретов. - Робота з власним Електронним кабінетом здійснюватиметься платником податків за допомогою підключеного до Інтернет - мережі персонального комп’ютера з використанням стандартних програмно-технічних засобів (браузера, картрідера тощо) за умови авторизації платника податків на веб - порталі ДПС України.»

Електронний кабінет є захищеним, персоналізованим та безпечним електронним сервісом, який надаватиме безконтактні способи взаємодії платників податків та ДПС з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій. Електронний кабінет працює цілодобово та безкоштовно.

Заступник   начальника управління – начальник відділу адміністрування   податків та зборів з фізичних осіб Криворізького південного управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області Євгеній Кретов  підкреслив, що Електронний кабінет – це інформаційно-телекомунікаційна система, створена для забезпечення реалізації платниками податків та державними органами своїх прав та обов’язків, визначених Податковим Кодексом України,  в електронному вигляді.

 Довідково для платників податків!

Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua), через відкриту частину якого платники мають можливість скористатись інформацією з реєстрів, що є загальнодоступними.

У приватній частині, після ідентифікації особи, доступні такі сервіси:

- Податковий календар;

- Стан розрахунків з бюджетом;

- Листування з органами ДПС;

- Облікові дані;

- Пошук інформації в реєстрах ДПС;

- Подання заяв/запитів;

- Подання декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді;

- Сплата податків (фізичним особам);

- Перегляд даних СЕА ПДВ;

- Інші електронні сервіси.

 

Інформація з реєстрів (https://cabinet.tax.gov.ua/registers), зокрема:

- Дані про взяття на облік платників;

- Реєстр страхувальників;

- Дані реєстру платників ПДВ;

- Реєстр платників єдиного податку;

- Інформація про РРО;

- Дані реєстру платників акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового;

- Реєстр осіб, які здійснюють операції з товарами.

 Дізнайся більше про свого бізнес-партнера http://tax.gov.ua/businesspartner), за допомогою якого можна перевірити потенційних бізнес-партнерів щодо сумлінності сплати податків до бюджету.

Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (http://zir.tax.gov.ua/), де можливо передивитись «Запитання – відповіді з Бази знань»; «Нормативні та інформаційні документи»; «Останні зміни в законодавстві»; «Письмові консультації» тощо.

Сервіс «Пульс» (http://tax.gov.ua/others/puls-), за допомогою якого можливо повідомити про неправомірні дії працівників ДПС.

Електронна звітність (http://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist/), де розміщено Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності».

Декларування громадян (http://tax.gov.ua/others/deklaruvannya-gromadyan).