Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проєкт «Є-малятко» стартує у місті Кривому Розі

опубліковано 02 грудня 2019 о 17:26

Заступник начальника управління – начальника  відділу адміністрування податків та зборів з фізичних осіб Криворізького південного управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області Євгеній Кретов  прийняв участь у вебінарі з питань запроваження першого етапу проекту «Є-Малятко» в місті Кривому Розі, який відбувся в конференц-залі виконкому Криворізької міськради 02 грудня 2019 року.

         У вебінарі також прийняли участь представники районних відділів державних РАЦС територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, а також Центрально – Міського управління ДМС України в Дніпропетровскій області. Вебінар проводився керівництвом Міністерства цифрової  трансформації України з питань запровадження  проекту «Є-Малятко».

         Експериментальний  проєкт «Є-малятко»  стартує у місті Кривому Розі  вже 1 січня 2020 року. Важливість проекту у тому, що він надасть можливість кожній сім’ї отримати 10 послуг держави, пов’язаних із народженням дитини, за однією електронною заявою відразу в пологовому будинку. У тому числі електронною буде реєстрація дитини у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків.

         Проект передбачає запровадження електронної взаємодії між Державним демографічним реєстром, Реєстром актів громадського стану, інформаційною системою Мінсоцполітики та Державним реєстром фізичних осіб — платників податків.

         Порядок надання комплексної послуги "Є-малятко" затверджено Постановою КМУ від 10 липня 2019 р. № 691 «Про реалізацію експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для реалізації прав дитини».