Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Забезпечення захисту прав людини – основна вимога сьогодення

опубліковано 18 листопада 2019 о 10:43

Враховуючи важливе значення правової освіти у розбудові України як правової держави, вихованні у громадян поваги до закону і прав людини започатковано проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня - День прав людини, який відзначається в пам’ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Важливу роль у підвищенні правової освіти населення та забезпеченні прав і свобод людини відіграють органи державної влади.

Днями в рамках проведення Всеукраїнського тижня права, начальник Покровської ДПІ Західно-Донбаського управління Світлана Шевцова, під час зустрічі з платниками роз’яснювала  вимоги Закону України «Про звернення громадян», оскільки право на звернення, яке надане державою громадянам згідно статті 40 Конституції України, є одним із основних та займає особливе місце у системі засобів захисту прав та законних інтересів громадян.

Упродовж тижня, в Центрах обслуговування платників Західно-Донбаського управління, відвідувачі мають змогу отримати консультації від фахівців з питань прав платників та їх захисту, порядку подання звернень, запитів, скарг, пропозицій, а також щодо норм трудового законодавства та захисту прав робітників перед роботодавцем в частині отримання легальної заробітної плати згідно з чинним законодавством. Відповідна інформація розміщується на інформаційних стендах Центрів обслуговування платників. Також, відвідувачі можуть ознайомитися з друкованою продукцією з даного приводу.