Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Важливість єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та право громадян на офіційне працевлаштування

опубліковано 14 листопада 2019 о 16:12

Нещодавно, в Криворізькому північному управлінні ГУ ДПС у Дніпропетровській області під час брифінгу заступника начальника Криворізької північної ДПІ Ігоря Тимченко з представниками місцевої телерадіокомпанії йшлося про важливість єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та право людей на офіційне працевлаштування.

«Єдиний соціальний внесок або єдиний страховий внесок - це страховий внесок в Україні, збір якого здійснюється в системі загальнообов'язкового державного страхування в обов'язковому порядку та на регулярній основі. Платники єдиного соціального внеску — це роботодавці; фізичні особи-підприємці; особи, які забезпечують себе роботою самостійно — займаються незалежною професійною діяльністю; особи, які працюють на виборних посадах; військовослужбовці та інші категорії платників податків. ЄСВ підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.» -  повідомив присутнім посадовець.

Одним з пріоритетних питань сьогодення є детінізація зайнятості населення та легалізація заробітної плати. Соціальний захист сьогодні та пенсійне забезпечення в майбутньому залежить, перш за все, від свідомої громадянської позиції самих працівників.

«Отримуючи зарплати «в конверті» громадяни ризикують втратити право на пенсію, а також економічні й соціальні гарантії. Офіційне укладення трудового договору захищають найманого працівника відповідно до чинного трудового законодавства у разі порушення його прав. Вимагайте від роботодавця нараховувати та виплачувати   заробітну плату  -  прозоро та відкрито.» наголосив наостаннє Ігор Тимченко.