Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Cемінар у Тернівській ДПІ щодо актуальних питань оподаткування

опубліковано 28 лютого 2023 о 11:55

Днями за участі начальниці Тернівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – Тернівська ДПІ) Яремчук Ірини відбувся семінар щодо актуальних питань оподаткування.

У заході обговорено особливості декларування громадянами доходів, отриманих впродовж 2022 року, одноразове (спеціальне) добровільне декларування. Окремо податківиця зупинилася на порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних РРО.

Ірина Яремчук підкреслила категорію платників податків у яких виникає право на податкову знижку під час кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році.

Керівниця повідомила, що на базі Головного управління ДПС у Дніпропетровській області створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою dp.ikc@tax.gov.ua. на яку представники бізнесу та громадськості можуть звернутись до ГУ ДПС з нагальними питаннями стосовно податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на органи ДПС.

Наприкінці заходу обговорювались питання легалізації заробітної плати, правильності заповнення реквізиту «призначення платежу» при сплаті податкових зобов’язань.