Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Криничанській ДПІ відбувся семінар

опубліковано 23 лютого 2023 о 10:40

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам’янський регіон) повідомляє.

Нещодавно проведено семінар з платниками податків на тему «Новації податкового законодавства. Про одноразове (спеціальне) добровільне декларування. Декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році. Щодо застосування РРО в умовах воєнного стану. Переваги офіційного працевлаштування. Щодо правильності заповнення реквізиту «Призначення платежу». Cервіс «Пульс» Державної податкової служби України».

У семінарі прийняли участь начальник Криничанської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (Криничанська ДПІ)  Неклеса Сергій та платники податків.

Неклеса Сергій повідомив про можливість звернутись на Комунікаційну податкову платформу Головного управління ДПС у Дніпропетровській області за адресою dp.ikc@tax.gov.ua.

Під час семінару податківець звернув увагу на зміни в податковому законодавстві в умовах воєнного стану.

Нагадав про підстави для нарахування податкової знижки. Зазначив, якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Неклеса Сергій повідомив, що кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб триває до 01 березня 2023 року та є правом, а не обов’язком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані.

Також присутнім доведено інформацію щодо необхідності офіційного оформлення трудових відносин.

Наприкінці заходу Неклеса Сергій нагадав про порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжних документів та отримали відповіді на запитання платників, що їх цікавили та друковану продукцію.