Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з представниками бізнесу та громадськістю з питань про одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб

опубліковано 20 лютого 2023 о 12:00

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування - Кам’янський регіон) інформує.

Нещодавно, в приміщенні Жовтоводської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі - Жовтоводська ДПІ) відбулась зустріч начальника Жовтоводської ДПІ Олени Дубінчук з представниками бізнесу та громадськістю в межах роз’яснювальної кампанії з нагальних питань щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб.

Під час заходу платникам було наголошено, що кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичними особами триватиме до 1 березня 2023 року. Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається за бажанням громадянина, який має право на таке декларування та виключно в електронній формі.

Скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть фізичні особи - резиденти, у тому числі самозайняті особи, а також фізичні особи, які не є резидентами України, але які були резидентами на момент отримання (набуття) об’єктів декларування чи на момент нарахування (отримання) доходів, за рахунок яких були отримані (набуті) об’єкти декларування, і які відповідно до Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями є чи були платниками податків.

Для цілей одноразового (спеціального) добровільного декларування декларант має розмістити кошти в національній та іноземній валютах у готівковій формі та/або банківських металах на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України до подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

На зустрічі представники бізнесу одержали роз’яснювальний інформаційний друкований матеріал з зазначеної тематики та консультаційну допомогу.