Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства, йшлося на пресконференції з представниками медіа

опубліковано 23 липня 2024 о 14:19

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування: Новокодацький, Чечелівський та Центральний райони міста Дніпра) інформує.

Нещодавно відбулася пресконференція начальника Правобережної державної податкової інспекції  Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ковальчука Віктора для представників медіа на тему: «Про новації податкового законодавства».

Обговорили новації податкового законодавства, що з 01 липня 2024 року набрав чинності Закон України 09 травня 2024 року № 3706-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей експорту окремих видів товарів у період дії воєнного стану».

Спілкувались про право громадян на застосування податкової знижки, оподаткування виплат благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам, легалізацію трудових відносин.

Звернув увагу суб’єктів господарювання, що у разі здійснення розрахунків готівкою чи  платіжною карткою застосування РРО/ПРРО є обов’язковим.

Наприкінці заходу звернув увагу, що на базі ГУ ДПС створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою dp.ikc@tax.gov.ua.