Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч в ДПІ у м. Покрові

опубліковано 28 червня 2024 о 11:53

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) повідомляє.

Днями заступником начальника ДПІ у м. Покрові Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Валентиною Піхтіною проведено зустріч з платниками податків на тему «Новації податкового законодавства».

Учасники зустрічі обговорили зміни у законодавстві. Валентина Піхтіна звернула увагу, що 16.03.2024 набрали чинності окремі норми Закону України від 23 лютого 2024 року № 3603-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства»  (далі – Закон № 3603). Відповідно до Закону № 3603 з 16 червня 2024 року платникам надається можливість взаємодіяти з контролюючим органом у режимі відеоконференції, зокрема, під час розгляду матеріалів скарг та матеріалів перевірок (порядок такої взаємодії буде врегульовано відповідними нормативно-правовими актами). 

Обговорили особливості застосування РРО/ПРРО, переваги легального оформлення найманих працівників, штрафні санкції, які наразі діють у випадках порушень при реалізації підакцизної продукції, відсутності ліцензій тощо.

Також фахівець повідомила присутніх про можливість реалізувати своє право на податкову знижку, і які документи необхідно надати з податковою декларацією про майновий стан і доходи. Нагадала, що таким правом також можуть скористатися внутрішньо переміщені особи, у разі сплати коштів за договором оренди житла.

Наприкінці заходу обговорили питання щодо роботи антикорупційного сервісу ДПС України «Пульс».

Під час заходу учасники отримали відповіді на питання платників податків та друковану продукцію зазначеної тематики.