Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулось засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області

, опубліковано 19 квітня 2023 о 14:48

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) повідомляє, що сьогодні, 19 квітня 2023 року, відбулося друге засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області у режимах онлайн та офлайн.

У заході прийняли участь очільниця Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Федаш Наталя, заступник начальника ГУ ДПС Леонов Валерій, фахівці управлінь ГУ ДПС: оподаткування фізичних осіб; інформаційної взаємодії.

На початку засідання Наталя Федаш привітала учасників, подякувала за плідну співпрацю, а також побажала результативної роботи.

Далі, представник ГУ ДПС зупинився на особливостях декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році, в умовах воєнного стану (декларування доходів, отриманих з-за кордону, у тому числі соціальна допомога, надходження на рахунки воїнів в якості пожертв від фізичних осіб; надходження від благодійних організацій та волонтерів). Відображення у податковій декларації про майновий стан і доходи витрат платника податку на отримані власні медичні цілі та на благодійні внески і допомогу ЗСУ, НГУ, МВС, СБУ тощо.

Крім того, обговорювалися питання щодо розширення переліку типів об’єктів у Довіднику типів об’єктів оподаткування для заповнення «Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність» за формою № 20-ОПП та розкриття на рівні ДПС України реєстру ризикових суб’єктів господарювання.

Учасників засідання також проінформовано стосовно порядку визначення мінімального податкового зобов’язання для фізичних осіб.

Засідання проходило в атмосфері конструктивного діалогу.