Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснення податкового законодавства під час практикуму-навчання

опубліковано 15 квітня 2024 о 10:56

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Криворізький регіон) інформує.

Нещодавно, в приміщенні Криворізької південної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбувся практикум для суб’єктів господарювання з питань податкового законодавства.

Під час відкритого діалогу платники податків отримали роз’яснення актуальної тематики: щодо новацій в оподаткуванні, способів подання декларації про майновий стан та доходи, переваг використання безоплатного ПРРО від ДПС, надання адміністративних послуг в ЦОП, використання структурованої форми призначення платіжної інструкції,  переваг офіційного працевлаштування та дотримання чинного законодавства по виплаті заробітної плати не менше мінімальної тощо.

Учасники семінару дізналися щодо використання застосунку «Моя податкова» від ДПС та сервісів цього додатку, діяльності комунікаційної податкової платформи (далі – КПП) на яку платники податків можуть звернутись за роз’ясненням нагальних питань оподаткування  на електронну скриньку КПП ГУ ДПС у Дніпропетровській області dp.ikc@tax.gov.ua.

Податківці звернули увагу щодо сплати майнових податків, упередження виникнення податкового боргу та інших питань. Нагадали, що сервіс «Пульс» приймає звернення фізичних осіб та суб’єктів господарювання щодо неправомірних дій або бездіяльності працівників податкової служби, а також про можливі корупційні дії з їхнього боку. Надати інформацію можна за телефоном 0800-501-007.

Наприкінці практикуму присутні отримали друковану продукцію роз’яснювального характеру.