Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено брифінг для представників медіа у місті Кам’янське

опубліковано 10 квітня 2024 о 11:10

Відділ  комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам’янський регіон) повідомляє.

Днями відбувся брифінг начальника Кам’янського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб  Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Шишлакова Бориса для місцевих медіа про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану.

Нагадав, що на базі ГУ ДПС створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою dp.ikc@tax.gov.ua.

Звернув увагу, що з 1 січня 2024 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року.  

Посадовець в ході зустрічі нагадав, що 16.03.2024 набрав чинності (крім окремих норм) Закон України від 23 лютого 2024 року 3603-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства» (далі – Закон № 3603). 

Закон № 3603 вносить уточнення щодо адміністрування податків, зокрема, щодо прийняття рішень про податкові пільги місцевими органами та військовими адміністраціями, щодо порядку розгляду скарг, подання заяв про перехід на спрощену систему оподаткування, тощо.

Шишлаков Борис звернув увагу, щодо питання оподаткування виплат благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам, легалізації трудових відносин та змін в частині сплати МПЗ, та розповів про електронні сервіси ДПС, зокрема Електронний кабінет платника (https://cabinet.tax.gov.ua/) та застосунок «Моя податкова», за допомогою яких можна в режимі реального часу дізнатись про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету.

Наприкінці, закликав звертатися до Сервісу «Пульс» Державної податкової служби України, що приймає звернення громадян та суб’єктів господарювання щодо неправомірних дій або бездіяльності, можливих корупційних правопорушень у сфері службової діяльності з боку конкретних посадових осіб структурних підрозділів ДПС та її територіальних органів.