Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану під час інтерв'ю у м. Кам'янське

опубліковано 22 квітня 2024 о 10:41

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам’янський регіон) повідомляє.

Днями начальник Кам’янського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Шишлаков Борис під час інтерв'ю для місцевих медіа повідомив платникам про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану у м. Кам'янське.

Під час заходу посадовець проінформував, що з 1 січня 2024 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року; 16.03.2024 набрав чинності (крім окремих норм) Закон України від 23 лютого 2024 року 3603-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо вдосконалення онлайн-комунікації з платниками податків та уточнення окремих положень законодавства» (далі - Закон №3603). 

Звернув увагу платників податків на питання щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок; питання легалізації заробітної плати; застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) / програмних РРО; правильності заповнення реквізиту «Призначення платежу» при сплаті податкових зобов’язань; про можливості безкоштовного мобільного застосунку «Моя податкова».

Шишлаков Борис нагадав, що у межах створення Електронної інформаційної системи (Електронного Уряду) функціонує Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (далі – ЗІР), доступ до якого здійснюється через вебпортал ДПС або безпосередньо через будь-яку пошукову систему в мережі інтернет.