Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Здійснення пасажирських перевезень таксі - у фокусі уваги податківців Дніпропетровщини

, опубліковано 27 березня 2024 о 16:33

Боротьба з незаконним веденням бізнесу – один з пріоритетних напрямків роботи податкової служби Дніпропетровщини.

Питанням державної реєстрації суб’єктів господарювання, дотримання роботодавцями і найманими працівниками трудового законодавства, обов’язкового використання належним чином зареєстрованих РРО/ПРРО при проведенні розрахункових операцій в обов’язковому порядку досліджуються під час проведення фактичних перевірок.

Відповідно до вимог законодавства здійснення особою господарської діяльності з перевезення пасажирів можливе лише за умови державної реєстрації такої особи як суб’єкта господарювання, із зазначенням відповідного виду діяльності, та отримання відповідної ліцензії. 

Працівниками відділу фактичних перевірок Головного управління ДПС у Дніпропетровській області спільно з співробітниками Національної поліції задокументовано факт надання послуг пасажирських перевезень (таксі) фізичною особою без державної реєстрації як суб’єкта підприємницької діяльності.

На вищезазначену фізичну особу (водія таксі) за порушення порядку провадження господарської діяльності складено протокол за ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Звертаємо увагу, що провадження господарської діяльності без державної реєстрації та офіційного працевлаштування призводить до економічних втрат бюджетів та відсутності соціальних гарантій для працюючих нелегально найманих осіб.

Закликаємо представників бізнесу працювати відповідно до норм діючого законодавства!