Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

При перевірці кафе податківці виявили порушення щодо проведення розрахунків та трудового законодавства

, опубліковано 04 березня 2024 о 15:55

Підрозділами податкового аудиту на постійній основі проводиться роз’яснювальна робота, зокрема, з питань ведення бізнесу суб’єктами господарювання з обов’язковим отриманням дозвільних документів на здійснення господарської діяльності, видачі споживачам відповідних розрахункових документів при проведенні розрахунків, а також неприпустимості випадків використання праці найманих осіб без належного оформлення. 

За результатами проведеного аналізу господарської діяльності кафе в одному з регіонів виявлені факти, що свідчать про можливі порушення законодавства в частині проведення розрахунків та трудового законодавства. 

Фактичною перевіркою підтверджено факти використання найманої праці осіб без належного оформлення, а також встановлено порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг».

Разом з тим  під час проведення перевірки не було надано в повному обсязі документи, які належать до предмету перевірки. 

За результатами фактичної перевірки зафіксовано порушення на загальну суму 197 тис. гривень. 

ДПС наголошує, що дотримання вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» при здійсненні торгівельної діяльності, а також офіційне оформлення трудових відносин з найманими працівниками – це  гарна репутація платника податків та гарантоване уникнення штрафних (фінансових) санкцій.

Створення комфортних умов для ведення бізнесу, взаємодія з платниками податків на принципах партнерства, прозорості та відкритості – у пріоритеті роботи Державної податкової служби України.