Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Аналіз господарської діяльності суб’єктів господарювання

, опубліковано 20 лютого 2024 о 11:18

Створення комфортних умов для ведення бізнесу, комунікація з платниками податків на принципах партнерства, прозорості та відкритості – у пріоритеті роботи податкової служби Дніпропетровської області.

Головним управлінням ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) на постійній основі проводиться розширена роз’яснювальна робота, зокрема, з питань ведення бізнесу суб’єктами господарювання з обов’язковим отриманням дозвільних документів на здійснення господарської діяльності, видачі споживачам відповідних розрахункових документів при проведенні розрахункових операцій, а також неприпустимості випадків використання праці найманих осіб без належного оформлення.

За результатами проведеного аналізу господарської діяльності кафе у місті Дніпрі виявлені можливі порушення законодавства в частині проведення розрахункових операцій та трудового законодавства.

Фактичною перевіркою підтверджено факти використання найманої праці осіб без належного оформлення, а також порушення вимог Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» із змінами та ненадання під час проведення перевірки в повному обсязі документів, які належать до предмету перевірки.

За результатами фактичної перевірки зафіксовано порушення на загальну суму 197 тис. гривень.

За встановленими фактами порушення трудового законодавства, матеріали даної перевірки направлені для відповідного реагування до Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.