Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податковий контроль: на Дніпропетровщині встановлено факти реалізації товарів без застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 08 лютого 2024 о 10:56

Комунікація з платниками на принципах партнерства, прозорості та відкритості, створення комфортних умов для ведення бізнесу – пріоритет діяльності податкової служби Дніпропетровщини.

Головним управлінням ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) проводиться розширена роз’яснювальна робота з бізнесом щодо необхідності використання при проведенні розрахункових операцій належним чином зареєстрованих РРО/ПРРО, а також допуску до робочих місць лише офіційно працевлаштованих працівників.

Звертаємо увагу, що податкова служба оперативно реагує на звернення громадян щодо порушень законодавства. Здійснюється аналіз господарської діяльності суб’єктів господарювання, а за наявності ризиків невиконання бізнесом законодавчих норм – проводяться фактичні перевірки.

Так, до ГУ ДПС надійшло звернення громадянина про продаж товарів (мотоциклів, скутерів) в магазині м. Дніпра без видачі фіскальних чеків.

Працівниками відділу фактичних перевірок проаналізовано бази даних, за результатами встановлено відсутність реєстрації РРО/ПРРО за адресою, зазначеною у звернені, та проведено фактичну перевірку.

Під час перевірки податківцями зафіксовані факти:

- проведення розрахункових операцій без застосування належним чином зареєстрованих РРО або ПРРО;

- проведення розрахункових операцій із споживачами (фізичними особами) на суму, яка перевищує граничну суму розрахунків за один день із одним споживачем (а саме понад – 50 тис. гривень);

- відсутність первинних документів на реалізуємий товар та неведення обліку ТМЦ у встановленому порядку;

- використання суб’єктом господарювання групи платника єдиного податку, яка не відповідає виду господарської діяльності.

За результатами фактичної перевірки встановлено порушень на загальну суму 2,8 млн гривень.

ГУ ДПС закликає представників бізнесу неухильно виконувати вимоги чинного законодавства України.