Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Доперевірочний аналіз та результати фактичної перевірки: встановлено порушення на 1,23 млн гривень

, опубліковано 26 січня 2024 о 09:55

Легалізація трудових відносин і заробітних плат, ліквідація незаконної господарської діяльності, контроль за видачею суб’єктами господарювання відповідних розрахункових документів при проведення розрахункових операцій – важливі напрями роботи податкової служби.

Працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) на постійній основі здійснюється моніторинг та аналіз господарської діяльності суб’єктів господарювання з питань офіційного оформлення відповідної кількості найманих працівників, реальних обсягів проведених розрахункових операцій через зареєстровані належним чином РРО/ПРРО.

Так, проведеним аналізом господарської діяльності мережевого магазину у місті Дніпрі з продажу складної побутової техніки виявлено можливі порушення законодавства в частині проведення розрахункових операцій.

Фактичною перевіркою підтверджено факти:

- проведення розрахункових операцій із споживачами (фізичними особами), які перевищують граничну суму розрахунків за один день з одним споживачем в сумі понад 50 тис. гривень;

- видачу споживачам розрахункових документів невстановленої форми;

- продаж товарів на загальну суму більше 1 млн грн  за період з квітня 2023 року по дату завершення фактичної перевірки, який не облікований підприємством у встановленому порядку. 

За результатами фактичної перевірки зафіксовано порушення на загальну суму 1,23 млн гривень.

ГУ ДПС звертає увагу платників, які здійснюють розрахункові операції, на необхідність безумовного дотримання вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».