Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Боротьба з незаконним веденням бізнесу

, опубліковано 11 січня 2024 о 16:55

Податкова служба Дніпропетровщини приділяє особливу увагу питанням державної реєстрації суб’єктів господарювання, дотримання роботодавцями законодавства про працю, обов’язкового використання належним чином зареєстрованих РРО або ПРРО у разі здійснення розрахункових операцій.

Вищезазначені питання в обов’язковому порядку досліджуються під час проведення фактичних перевірок.

Працівниками відділу фактичних перевірок Головного управління ДПС у Дніпропетровській області на постійній основі проводиться аналіз господарської діяльності суб’єктів господарювання на наявність можливих ризиків невиконання працюючим бізнесом норм законодавства, контроль за яким покладено на податкову службу.

Так, за результатами проведеного аналізу здійснення господарської діяльності з надання послуг пасажирських перевезень (таксі) в м. Дніпро, виявлено випадки здійснення господарської діяльності без застосування належним чином зареєстрованих РРО або ПРРО.

Проведеною фактичною перевіркою підтверджено факт здійснення господарської діяльності без державної реєстрації суб’єкта господарювання.

З метою припинення незаконної діяльності та встановлення особистих даних винних осіб податкова служба співпрацює з Національного поліцією.

За здійснення господарської діяльності без державної реєстрації на винну особу складено адміністративний протокол за ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Звертаємо увагу, що провадження господарської діяльності без державної реєстрації та офіційного працевлаштування призводить до економічних втрат бюджетів.

Закликаємо представників бізнесу працювати відповідно до норм законодавства!