Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Доперевірочний аналіз та результати фактичної перевірки

, опубліковано 29 грудня 2023 о 10:46

Ліквідація незаконної господарської діяльності, контроль за видачею суб’єктами господарювання відповідних розрахункових документів при проведення розрахункових операцій, легалізація трудових відносин і заробітних плат – вектори роботи податкової служби Дніпропетровщини, які мають важливе значення.

Фахівці відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) систематично здійснюють моніторинг та аналіз господарської діяльності суб’єктів господарювання з питань офіційного оформлення відповідної кількості найманих працівників, реальних обсягів проведених розрахункових операцій через зареєстровані належним чином РРО/ПРРО.

Так, проведений аналіз господарської діяльності одного з представників малого бізнесу у місті Дніпрі (ресторанний бізнес) виявив можливі порушення законодавства в частині використання найманих працівників та проведення розрахункових операцій.

Фактичною перевіркою підтверджено факти використання найманої праці без належного оформлення, ненадання під час проведення перевірки в повному обсязі документів, які належать до предмету перевірки, а також порушення вимог Закону України «Про застосування РРО в сфері торгівлі громадського харчування та послуг».

За результатами фактичної перевірки зафіксовано порушення на загальну суму 113 тис. гривень.

Крім того, за встановленими фактами наявності трудових відносин з порушеннями законодавства, матеріали для відповідного реагування направлені до Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Наголошуємо, що сьогодні працювати відповідно до законодавства – це здійснювати особистий вклад в економіку та обороноздатність нашої держави!