Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Розгляд звернень громадян та проведення фактичних перевірок

, опубліковано 28 грудня 2023 о 16:51

У пріоритеті податкової служби Дніпропетровської області постійна комунікація з платниками податків на принципах партнерства, прозорості та відкритості, створення комфортних умов для ведення бізнесу.

Ведення бізнесу суб’єктами господарювання з обов’язковим отриманням дозвільних документів на здійснення господарської діяльності, видача споживачам відповідних розрахункових документів при проведенні розрахункових операцій, а також неприпустимості випадків використання працівників без належного оформлення – у фокусі уваги фахівців Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС).

Кожне отримане звернення від громадян, яке надходить на адресу ГУ ДПС, не залишається без уваги. Податківцями проводиться додатковий аналіз здійснення господарської діяльності на об’єкті, який вказаний у зверненні, та у разі наявних ризиків по вчиненню суб’єктом господарювання порушень законодавства організовуються проведення фактичних перевірок.

Так, відділом фактичних перевірок ГУ ДПС за інформацією, отриманою від громадянина у зверненні про продаж автотоварів з інтернет магазину без видачі розрахункових документів встановленої форми, організовано проведення фактичних перевірок.

Фактичними перевірками встановлено факти здійснення господарської діяльності без державної реєстрації, а також продаж ФОПом автотоварів на загальну суму 50 тис. грн без застосування належним чином зареєстрованого РРО або ПРРО.

За результатами проведених перевірок на фізичну особу яка здійснювала діяльність без державної реєстрації складено адміністративний протоколи за ст.164 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а до суб’єкта господарювання який проводив розрахункові операцій без використання належним чином зареєстрованого РРО або ПРРО будуть застосовані штрафні фінансові санкції.

Представникам бізнесу необхідно усвідомити, що незаконна торгівля, використання найманої праці без належного оформлення призводять до економічних втрат бюджетів, відсутності соціального захисту працівників, а невикористання належним чином зареєстрованих РРО/ППРО порушує права споживачів та діючи норми законодавства.

Наголошуємо, що сумлінна сплата податків і зборів сьогодні – це важлива підтримка економіки і обороноздатності країни.