Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Боротьба з незаконною торгівлею

, опубліковано 27 грудня 2023 о 12:26

Податкова служба Дніпропетровщини приділяє особливу увагу питанням державної реєстрації суб’єктів господарювання, дотримання роботодавцями законодавства про працю, обов’язкового використання належним чином зареєстрованих РРО або ПРРО при проведенні розрахункових операцій.

Вищезазначені питання в обов’язковому порядку досліджуються під час проведення фактичних перевірок.

Працівниками відділу фактичних перевірок Головного управління ДПС у Дніпропетровській області постійно проводиться аналіз господарської діяльності суб’єктів господарювання на наявність можливих ризиків невиконання працюючим бізнесом норм законодавства, контроль за яким покладено на податкову службу.

Так, за результатами проведеного аналізу здійснення господарської діяльності «острівців» з продажу аксесуарів до мобільних телефонів) в торгівельних центрах м. Дніпра, виявлено випадки реалізації товарів без застосування належним чином зареєстрованих РРО або ПРРО.

Проведеними фактичними перевірками підтверджено факти здійснення господарської діяльності без державної реєстрації суб’єктів господарювання.

З метою припинення незаконної діяльності та встановлення особистих даних винних осіб податкова служба співпрацює з  Національною поліцією.

За здійснення господарської діяльності без державної реєстрації на винних осіб складені адміністративні протоколи за ст.164 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Звертаємо увагу, що провадження господарської діяльності без державної реєстрації та офіційного працевлаштування призводить до економічних втрат бюджетів.

 Закликаємо представників бізнесу працювати відповідно до норм законодавства!