Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Доперевірочний аналіз та результати фактичної перевірки

, опубліковано 26 грудня 2023 о 16:33

Легалізація трудових відносин і заробітних плат, ліквідація незаконної господарської діяльності, контроль за видачею суб’єктами господарювання відповідних розрахункових документів при проведення розрахункових операцій –  важливі напрями роботи податкової служби.

Працівниками відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) на постійній основі здійснюється моніторинг та аналіз господарської діяльності суб’єктів господарювання з питань офіційного оформлення відповідної кількості найманих працівників, реальних обсягів проведених розрахункових операцій через зареєстровані належним чином РРО/ПРРО.

Так, проведений аналіз господарської діяльності одного з ФОПів у місті Дніпрі (ресторанний бізнес) виявив можливі порушення законодавства в частині використання найманих працівників та проведення розрахункових операцій.

Фактичною перевіркою підтверджено факти використання найманої праці 2 фізичних осіб без належного оформлення, а також порушення вимог Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування РРО в сфері торгівлі громадського харчування та послуг» із змінами (далі – Закон № 265).

За результатами фактичної перевірки зафіксовано порушення вимог Закону № 265 на загальну суму 239,5 тис. гривень.

Крім того, встановлено факти наявності трудових відносин з порушеннями законодавства. Матеріали для відповідного реагування направлені до Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці.

Закликаємо платників працювати відповідно до законодавчих норм!