Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Необліковані ювелірні вироби

, опубліковано 25 грудня 2023 о 16:08

Працівниками відділу фактичних перевірок Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) постійно проводиться аналіз господарської діяльності суб’єктів господарювання на наявність можливих ризиків невиконання працюючим бізнесом норм законодавства, контроль за яким покладено на податкову службу.

За результатами проведеного аналізу здійснення господарської діяльності фізичною особою – підприємцем в ювелірному магазині виявлено факти неподання, а також подачі з нульовими показниками щоденної звітності РРО/ПРРО, що може свідчити про можливе проведення розрахункових операцій без застосування належним чином зареєстрованих РРО або ПРРО.

Фактичною перевіркою підтверджено факти здійснення розрахункових операцій без застосування належним чином зареєстрованих РРО або ПРРО, ненадання документів які належать до предмету перевірки, а також порушення ведення обліку ТМЦ у встановленому порядку.  

За результатами фактичної перевірки фахівцями податкової служби складено акт, в якому зафіксовано порушень на загальну суму 1,6 млн гривень.

ГУ ДПС звертає увагу платників, які здійснюють розрахункові операції, на необхідність безумовного дотримання вимог Закону України від 06 липня 95 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» із змінами.