Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальні питання під час тренінгу у Правобережній ДПІ

опубліковано 24 березня 2023 о 13:26

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Новокодацький, Чечелівський та Центральний райони м. Дніпра) повідомляє.

Днями за участі начальника Правобережної державної податкової інспекції Головного управління  ДПС у Дніпропетровській області (Правобережна ДПІ) Ковальчука Віктора відбувся тренінг з платниками податків, де обговорювались актуальні питання стосовно податкового законодавства.

Під час заходу податківець повідомив платникам про порядок отримання реєстраційного номера облікової картки платника податків, що регулюється ст. 70 Податкового кодексу України та регламентується розділом VII Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб − платників податків, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 25.10.2017 за № 1306/31174.

Інформація щодо переліку документів, які потрібно подати фізичній особі для отримання Картки платника податків з даними про реєстраційний номер облікової картки платника податків розміщена на вебпорталі ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/fizichnim-osobam/otrimannya-reestratsiynogo-/.

Повідомив про переваги використання програмного реєстратора розрахункових операцій.

У ході заходу обговорено питання декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року.

Тренінг відбувся у форматі діалогу, де кожен платник мав змогу отримати відповіді на свої питання, а також друковану продукцію.