Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Жовтоводській ДПІ відбувся семінар для платників податків

опубліковано 23 березня 2023 о 14:47

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам’янський регіон) інформує.

Днями начальник Жовтоводської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Олена Дубінчук провела семінар для платників податків з питань новацій податкового законодавства в умовах воєнного стану.

Податківець проінформувала, що у 2023 році платники податків, як підприємці так і громадяни, зобов’язані сплачувати мінімальне податкове зобов’язання. Повідомила, що є об’єктом для нарахування даного зобов’язання та як розраховується його сума.

Нагадала, що з 1 січня 2023 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року та зазначив випадки, в яких подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим. Звернула увагу, що на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді.

Окремо на семінарі обговорювались питання щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та програмних РРО, офіційне працевлаштування найманих працівників та обов’язок податкового агента; про зміни в податковому законодавстві; нарахування та сплату податків, обов’язок сплати мінімального податкового зобов’язання у 2023 році; щодо своєчасності сплати податків та недопущення заборгованості; користування електронними сервісами ДПС України.   

Олена Дубінчук, звернула увагу, щодо коректного заповнення реквізитів платіжних документів, це позбавить від виникнення податкового боргу, нарахування штрафних санкцій та пені.

Наприкінці, закликала звертатися до Сервісу «Пульс» Державної податкової служби України, що приймає звернення громадян та суб’єктів господарювання щодо неправомірних дій або бездіяльності, можливих корупційних правопорушень у сфері службової діяльності з боку конкретних посадових осіб структурних підрозділів ДПС та її територіальних органів.