Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Адміністративні послуги мобільного ЦОПу для мешканців Лихівської селищної територіальної громади

, опубліковано 22 березня 2023 о 14:18

До мешканців с. Лихівка Лихівської селищної територіальної громади (далі – Лихівська ТГ) в Кам’янському районі 16.03.2023 організовано виїзд мобільного Центру обслуговування платників (ЦОП) Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) за участі заступника начальника ГУ ДПС Валерія Леонова (у режимі онлайн), начальника П’ятихатської ДПІ ГУ ДПС Олександра Дубінчука, працівників ЦОПу П’ятихатської ДПІ ГУ ДПС та за сприянням заступника голови Лихівської ТГ Кам’янського району Юлії Набоки. Відстань від будівлі П’ятихатської ДПІ ГУ ДПС до адміністративної будівлі Лихівської ТГ складає 51 кілометр.

Під час роботи мобільного ЦОПу Валерій Леонов звернув увагу на те, що на сьогоднішній день пріоритетним напрямком роботи податкової служби є налагодження системної партнерської роботи з територіальними громадами щодо надання адміністративних послуг, інформаційно-роз’яснювальної підтримки, зокрема, шляхом проведення виїзних семінарів-нарад, засідань «круглих столів».

Олександр Дубінчук проінформував мешканців громади, що з 01 січня 2023 року стартувала Деклараційна кампанія 2023 та надав відповіді з питань застосування положень Податкового кодексу України стосовно декларування фізичними особами доходів, отриманих протягом 2022 року. Наголосив, що для зручності платників та спрощення процедури подання звітності на офіційному сайті Державної податкової служби України працює Електронний кабінет – найбільш популярний сервіс ДПС, який забезпечує безконтактну взаємодію платників податків та контролюючих органів з використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій. Крім того, повідомив, що для подання податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) в електронній формі необхідно користуватися сервісом ДПС України «Електронний кабінет» (cabinet.tax.gov.ua), попередньо отримавши кваліфікований електронний підпис.

Під час заходу громадянам роз’яснені переваги користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України, зокрема Електронним кабінетом. Ознайомлено зі сторінками ДПС України на Facebook та YouTube, Telegram-каналом, сторінкою «ДПС у Дніпропетровській області» у соціальній мережі Facebook.

Фахівцями, задіяними у роботі мобільного ЦОПу, від мешканців громади прийнято:

- 9 заяв щодо отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків (форма № 10ДР);

- 17 заяв про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (форма № 5ДР);

- 6 заяв на отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків (форма № 1ДР),

- 3 податкові декларації про майновий стан і доходи за 2022 рік.

Під час роботи мобільного ЦОПу присутні висловили вдячність працівникам податкової служби за можливість отримати кваліфіковані консультації та подати документи на реєстрацію/внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, Декларацій, заяв.

Заступник голови Лихівської ТГ Кам’янського району Юлія Набока також подякувала за отримані послуги і консультації та акцентувала увагу на важливості і необхідності подальшої співпраці з питань отримання адміністративних послуг.