Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям: особливості нарахування податкової знижки за результатами 2022 року

, опубліковано 28 березня 2022 о 10:15

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області повідомляє.

Законом України від 15 березня 2022 року № 2120-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» внесено зміни, зокрема до Податкового кодексу України (далі – ПКУ).

Так, підрозділ 1 «Особливості справляння податку на доходи фізичних осіб» розділу ХХ «Перехідні положення» ПКУ доповнено п. 21.

Зазначеним пунктом встановлено, що за результатами 2022 року при реалізації права на податкову знижку відповідно до положень ст. 166 «Податкова знижка» ПКУ до податкової знижки платника податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) у звітному податковому році включаються суми коштів або вартість майна, перерахованих (переданих) платником ПДФО у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям, які на дату перерахування (передачі) таких коштів та майна відповідали умовам, визначеним п. 133.4 ст. 133 ПКУ, у розмірі, що не перевищує 16 % суми його загального оподатковуваного доходу такого звітного року.