Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фізичними особами Дніпропетровщини задекларовано 6,8 млрд гривень доходів, отриманих протягом 2020 року

, опубліковано 12 серпня 2021 о 08:45

За підсумками деклараційної кампанії 2021 року за січень – липень 2021 року громадянами Дніпропетровської області та особами, які провадять незалежну професійну діяльність, надано 44 672 податкових декларацій про майновий стан і доходи за 2020 рік, що на 2091 декларацію більше рівня минулого року.

Загальна сума задекларованого оподатковуваного доходу становить 6,8 млрд гривень, що на 1,6 млрд гривень більше, ніж минулого року.

Загальна сума податку на доходи фізичних осіб, визначена громадянами до сплати в бюджет, становить 137,4 млн грн, сума військового збору до сплати становить 18,6 млн гривень.

Про це повідомив в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Валерій Леонов.

Оподатковуваний дохід в розмірі понад 1,0 млн грн задекларували 379 громадян. Загальна сума задекларованого ними оподатковуваного доходу складає 4,7 млрд гривень. Задекларована до сплати сума податку на доходи фізичних осіб складає 57,6 млн гривень. Сума військового збору до сплати становить 6,5 млн гривень.

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу, якщо фізична особа здійснює продаж (реалізацію) товару, відмінного від рухомого та нерухомого майна, іншій фізичній особі, то дохід, отриманий від такої діяльності, включається до складу загального оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб та підлягає оподаткуванню за ставкою, визначеною п. 167.1 ст. 167 ПКУ (18 відсотків).

 

Ми в інтернет-просторі, приєднуйтесь!

https://dp.tax.gov.ua/;

https://www.facebook.com/tax.dnipropetrovsk/;

https://www.youtube.com/channel/UCIxijADr1NbFo5dhZ3mQwVA