Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підсумки кампанії декларування 2021- на Дніпропетровщині бюджет отримає 149 млн гривень

, опубліковано 07 травня 2021 о 09:44

«За результатами цьогорічної деклараційної кампанії громадянами та фізичними особами, які провадять незалежну професійну діяльність Дніпропетровщини подано 40 056 декларацій про майновий стан та доходи, що на 2 469 декларацій більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Загальна сума задекларованого ними доходу становить 5 млрд 933,9 млн гривень. До сплати нараховано 131,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 17,4 млн грн військового збору.

Серед декларантів є й мільйонери. Доходи в розмірі понад 1 мільйон гривень задекларували 354 громадянина з загальною сумою задекларованих  доходів 4 млрд 274,5 млн гривень. Суми задекларованих ними зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору складають відповідно 57,3 млн грн та 6,5 млн гривень», - повідомив в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Валерій Леонов.

Також нагадуємо платникам податків, що суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій річній декларації, необхідно сплатити до 1 серпня 2021 року.

Попри завершення деклараційної кампанії, ще до кінця року громадяни можуть скористатися правом на отримання податкової знижки за наслідками 2020 року. На сьогодні вже 4 027 мешканців Дніпропетровщини скористалися такою можливістю. Задекларована сума податку на доходи фізичних осіб, що підлягає поверненню на розрахункові рахунки платників, склала 11,5 млн гривень.