Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кампанія декларування доходів: інформує Марганецька ДПІ

опубліковано 05 травня 2021 о 09:46

З 1 січня 2021 року триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році. Старший державний інспектор Марганецької ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Чабан допомагає платникам у питаннях подання декларацій про майновий стан і доходи, отримані протягом 2021 року.

Для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи».

За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів,зокрема, для використання права на податкову знижку.

Згідно з пп.170 п. 1 ст.14 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, - документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку – резидента, у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів – фізичних або юридичних осіб, протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподаткованого доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках визначених Податковим кодексом та відповідно до пп.3 п.3 ст.166 ПКУ визначено, що сума коштів, витрачена на отримання середньої професійної або вищої освіти платником податків та/або членом його сім’ї першого ступеня споріднення, який не одержує заробітної плати, підпадає під податкову знижку.

Повернути податкову знижку можна лише за рік, що минув, отримати податкову знижку можуть батьки студентів – контрактників, або працюючі студенти. Витрати на навчання за кордоном в розрахунок податкової знижки не включаються.

Документи необхідні для подання податкової знижки на навчання:

-декларація про майновий стан і доходи, додаток Ф3;

-копія паспорта особи, яка подає декларацію;

-копія ідентифікаційного коду особи, яка подає декларацію;

-копія свідоцтва про народження студента ;

-довідка з навчального закладу про період навчання , кількість навчальних місяців , в звітному році та суми сплачених коштів за вказаний період;

-копії квитанцій та/або платіжних доручень , сплачених за навчання в звітному періоді;

-довідка про заробітну плату (фома-3) за звітній період,з обов’язковим включенням сум податків, які утримують із заробітної плати та суми пільги, якщо є;

-копія документу із зазначенням реквізитів для перерахування коштів ;

-копія договору про навчання.

Подати документи на отримання податкової знижки можна до 31 грудня 2021 року включно.