Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо переліку необхідних документів для зняття з валютного контролю операцій з технічного огляду та консультаційних послуг щодо якості і характеристики обладнання

, опубліковано 29 березня 2017 о 14:32

Відповідно до п.1 ст. 13 Декрету Кабінету Міністрів України від 19.02.1993 №15-93 «Про систему валютного регулювання і валютного контролю» Національний банк України є головним органом валютного контролю, що здійснює контроль за виконанням правил регулювання валютних операцій на території України з усіх питань, не віднесених цим Декретом до компетенції інших державних органів.

Разом з цим згідно із ст.7 Закону України від 20.05.1999 №679-ХІV «Про Національний банк України» однією із функцій Національного банку є, зокрема, проведення грошово-кредитної політики та визначення правил проведення банківських операцій.

Отже, за роз’ясненнями з питання щодо переліку необхідних документів для зняття з валютного контролю операцій з технічного огляду та консультаційних послуг щодо якості і характеристики обладнання, пропонуємо звернутись до Національного банку України.

Довідково:

Податкова консультація - допомога контролюючого органу конкретному платнику податків стосовно практичного використання конкретної норми закону або нормативно-правового акта з питань адміністрування податків чи зборів, контроль за справлянням яких покладено на такий контролюючий орган (пп.14.1.172 п.14.1 ст.14 ПКУ).

* Крім того, повідомляємо, що главою 3 розділу II ПКУ визначено порядок надання контролюючими органами податкових консультацій та наслідки їх застосування платником податків.

Так, відповідно до статті 52 глави 3 розділу II цього Кодексу за зверненням платників податків контролюючі органи надають безоплатно консультації з питань практичного використання окремих норм податкового законодавства протягом 30 календарних днів, що настають за днем отримання такого звернення даним контролюючим органом.

Податкова консультація має індивідуальний характер і може використовуватися виключно платником податків, якому надано таку консультацію.

Відповідно до пункту 52.5 статті 52 ПКУ контролюючі органи мають право надавати консультації виключно з тих питань, що належать до їх повноважень.

Отже, для отримання податкової консультації індивідуального характеру та вичерпних відповідей з питань практичного використання окремих норм податкового законодавства (у вигляді певних порад, рекомендацій, надання інформації, розкриття змісту закону, пояснення термінів тощо) та ведення податкового обліку, радимо Вам у подальшому звертатися до відповідного територіального контролюючого органу державної податкової інспекції ГУ ДФС у Дніпропетровській області, якою здійснюється адміністрування відповідних податків (зборів) та в якій платник податків, Ви або Ваше підприємство перебуваєте на обліку, а також до Інформаційно-довідкового Департаменту Державної фіскальної служби України за багатоканальним телефонним номером 0-800-501-007 (безкоштовно із стаціонарних телефонів). Режим роботи Інформаційно-довідкового Департаменту Державної фіскальної служби України з 08год. 00хв. до 20год. 00хв. щоденно, крім суботи та неділі. Відповіді також надаються Контакт-Центром Державної фіскальної служби України факсом та електронною поштою через мережу Інтернет (іdd@minrd.gov.ua).