Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова служба Дніпропетровщини: обговорення актуальних питань з податку на прибуток та єдиного податку

, опубліковано 28 березня 2024 о 14:09

#Подія_дня 

#Комунікаційна_податкова_платформа

У березні поточного року фахівці податкової служби Дніпропетровської області провели цикл інформаційно-роз’яснювальних заходів для інститутів громадянського суспільства, профільних асоціацій та бізнесу за тематикою: податок на прибуток підприємств та єдиний податок для юридичних осіб – платників єдиного податку третьої і четвертої груп.

За участі заступника начальника податкової служби Дніпропетровщини Леонова Валерія у рамках комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (ГУ ДПС) відбулась онлайн зустріч з представниками бізнесу, зокрема, з членами Спілки українських підприємців, Дніпропетровської обласної громадської організації «Спілка підприємців Дніпропетровщини» та Асоціації «Союз ювелірів України».

Під час заходу обговорили низку важливих питань.

Мова йшла, зокрема, про порядок виправлення помилок, самостійно виявлених платником у раніше поданій декларації з податку на прибуток підприємств, та податкові наслідки такого виправлення; уточнену фінансову звітність; податкові різниці; збитки минулих періодів. Акцентували увагу на особливостях та нюансах звітування юридичними особами – платниками єдиного податку третьої групи.

Учасникам онлайн заходу запропоновані до перегляду візуальні матеріали, підготовлені фахівцями ГУ ДПС, зокрема щодо: легалізації трудових відносин з найманими працівниками; порядку отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи; можливостей та роботи комунікаційної податкової платформи ГУ ДПС.

Інформаційно-роз’яснювальна робота для бізнесу та громадськості – у пріоритеті діяльності податкової служби Дніпропетровщини.

Тож ефективно комунікуємо і надалі.