Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування майнового стану особами, уповноваженими на виконання функцій держави та місцевого самоврядування

, опубліковано 03 січня 2020 о 12:54

Відділ з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області інформує.

З 1 січня 2020 року почався новий етап подання електронних декларацій про майновий стан за 2019 рік, який триватиме до 23:59:59 години 31 березня 2020 року.

Відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції» від 2 жовтня 2019 року №140-ІХ з 1 січня 2020 року набрали чинності зміни в Законі України «Про запобігання корупції» від 14 жовтня 2014 року № 1700-VІІ, які стосуються, зокрема, і декларування майнового стану особами, уповноваженими на виконання функцій держави та місцевого самоврядування.

Так, змінено визначення кола осіб, які є членами сім’ї суб’єкта декларування, та відносно яких вносяться відомості до декларації.

Змінено перелік відомостей, які повинні відображатись в декларації та підстави декларування деяких з них, зокрема щодо майна, яке перебуває у володінні або користуванні суб’єкта декларування або членів його сім’ї.

Внесено зміни щодо:

- визначення доходів, грошових активів, фінансових зобов’язань, які декларуються;

- підстав подання повідомлень про суттєві зміни в майновому стані та звужено коло суб’єктів, на яких поширюється вимога щодо подання таких повідомлень.

Значно розширено та конкретизовано заходи щодо захисту викривачів та опрацювання наданої ними інформації.

У разі виникнення питань, просимо звертатися до відділу з питань запобігання та виявлення корупції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області за адресою: м. Дніпро, вул. Сімферопольська буд. 17-А шляхом використання засобів внутрішнього телефонного зв’язку (тел. 1251 - Руслан Ігліков, заступник начальника відділу; тел. 1253 -  Максим Захаров, головний державний ревізор-інспектор; Павло Хороших, головний державний ревізор-інспектор) або на електронну адресу відділу dp.vkoryp@sfs.gov.ua.