Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено п’яте засідання комітету за галузевою ознакою «Аграрний бізнес» Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області

, опубліковано 27 вересня 2022 о 15:27

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) повідомляє, що сьогодні, 27 вересня 2022 року, відбулося засідання комітету за галузевою ознакою «Аграрний бізнес» Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області (далі – Комітет Громадської ради), в якому також прийняли участь в. о. начальника ГУ ДПС Марина Твердохлєб та начальник управління інформаційної взаємодії ГУ ДПС Манушак Осипова.

На початку засідання Марина Твердохлєб привітала присутніх та побажала конструктивної роботи.

Під час засідання розглядався Порядок підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов’язків, визначених у підпункті 69.1 пункту 69 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України, а також перелік документів, що підтверджують неможливість платника податків – юридичної особи, зокрема щодо своєї філії, представництва, відокремленого чи іншого структурного підрозділу, фізичної особи, зокрема самозайнятої особи, своєчасно виконати свій податковий обов’язок, у тому числі обов’язок податкового агента. затверджені наказом Міністерства фінансів України від 29.07.2022 № 225, що зареєстрований у Міністерстві юстиції України 25 серпня 2022 року за № 967/38303.  

Крім того, присутніх ознайомили з новаціями щодо оприлюднення фінансової звітності, запроваджені нормами Закону України від 19 липня 2022 року № 2435-IX «Про внесення змін до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні»».

На засіданні вирішені інші питання щодо діяльності Комітету Громадської ради.