Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформація для осіб, які обирають волонтерську діяльність

, опубліковано 01 травня 2023 о 10:32

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області звертає увагу, що відповідно до п.п. "в" п.п. 165.1.54 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податків не включається сума (вартість) благодійної допомоги сума (вартість) благодійної допомоги, виплаченої (наданої) благодійниками, у тому числі благодійниками – фізичними особами, у порядку, визначеному Законом України «Про благодійну діяльність та благодійні організації», на користь, зокрема членів сімей учасників бойових дій та/або учасників масових акцій громадського протесту в Україні.

У розумінні п.п. 165.1.54 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України до членів сімей учасників бойових дій та/або учасників масових акцій громадського протесту в Україні належать:

- батьки (якщо вони до досягнення особою повноліття не були позбавлені стосовно неї батьківських прав);

- дід та баба (якщо батьки померли); інший із подружжя (якщо він (вона) не одружилися вдруге);

- малолітні та/або неповнолітні діти; повнолітні діти, які навчаються за денною або дуальною формою здобуття освіти у закладах професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, до закінчення ними закладів освіти, але не більше ніж до досягнення 23 років;

- повнолітні діти, які не мають своїх сімей;

- повнолітні діти, які мають свої сім'ї, але стали особами з інвалідністю до досягнення повноліття;

- утриманці загиблого (померлого), яким у зв'язку з цим виплачується пенсія.